Project: Qbic Brussel

Voor het nieuwe Qbic hotel in Brussel mocht Mettre a Table bestek, glaswerk, porselein en buffetmateriaal leveren. Een prachtklus om een bijdrage te mogen leveren aan dit bijzondere hotel, waarbij met respect voor de natuur en minimale impact iets heel bijzonders is neergezet.

Minimale impact

Qbic is een onlangs geopend, gerenoveerd hotel in Brussel. Zowel bij de renovatie als bij de exploitatie vormt een duurzame aanpak, met minimale impact op de natuur, het uitgangspunt. Bij de renovatie van het oude hotel zijn geen constructieve ingrepen gedaan, maar zijn de ruimtes in het hotel volledig opgebouwd uit losse elementen. Deze elementen zijn eenvoudig te ontmantelen (en hergebruiken) bij een verhuizing of herbestemming. Er is gekozen voor enkel natuurlijke materialen, zoals hout, glas en porselein i.p.v kunststoffen. Qbic investeert in de lokale economie, door enkel te werken met lokale leveranciers. Ook hierbij wordt er gewerkt met duurzame transport- en verpakkingsmaterialen, zoals herbruikbare kisten.

Eigenzinnig

Qbic is geen hotel als andere hotels. In plaats van een traditionele indeling met een lounge, ontbijtzaal of lobby, lopen hier de ruimtes én de functies vloeiend in elkaar over. Werken, eten, drinken, lezen, lage tafels, hoge tafels, banken…alles loopt in elkaar over en iedereen is vrij om zijn eigen gang te gaan. Muziek speelt in het hotel een belangrijke rol. Het interieur is even kleurrijk als de gasten, veelal millenials en zakenpubliek dat ‘eens iets ander wil’.
Qbic = “Tegen de schenen schoppen van de bestaande Brusselse hotelwereld. Maar op een plezante manier.

Allround pakket

Mettre a Table leverde voor dit bijzondere hotel een nauwkeurig afgestemde mix van producten en merken. Sambonet bestek, glaswerk van Stölzle, diverse Paderno keukenmaterialen en porselein waaronder bedrukte mokken van Arzberg (Cucina). Verder leverden we buffetpresentatie van Cra’ster en maatwerk gebrande serveerplanken.

Wilt u advies bij het samenstellen van uw hotel-, restaurant-, of keukeninventaris en bent u benieuwd naar het productaanbod? Of wilt u vernieuwen, maar loopt u tegen praktische problemen aan? Neem contact op voor een kennismaking via info@mettre-a-table.com

Marc ken ik al jaren van eerdere samenwerkingen. Ik heb altijd graag met hem samengewerkt vanwege zijn flexibiliteit en de uitstekende service. Ik heb geen moment getwijfeld, maar direct het hele traject bij Mettre a Table neergelegd. Marc heeft dit op een voortreffelijke manier gedaan. We hadden zeer specifieke wensen en hij heeft continue mee gezocht naar de perfecte producten voor ons concept. Mettre a Table heeft het project uitstekend gecoördineerd en mij daarmee echt een zorg uit handen genomen. Als er eens iets  miste of niet in orde was, dan werd dat direct opgelost en rechtgezet. Je kunt altijd bellen en dan wéét je dat het geregeld wordt.
Bert Vandewaetere

General Manager, Qbic Hotel Brussels

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe producten en ontwikkelingen? Volg ons op Facebook, Instagram of LinkedIn, óf schrijf u middels het formulier onderaan de pagina in voor onze periodieke nieuwsbrief.

Mettre a Table is leverancier van de volgende merken:

Pin It on Pinterest