Project: Château Wittem

Château Wittem is een ware horecaparel in het Limburgse Heuvelland. Het schitterende kasteel (uit 1125!) is het afgelopen jaar volledig gerenoveerd en vernieuwd. Mettre a Table heeft de vernieuwing van bestek, glaswerk en porselein mogen verzorgen. 

Chateau Wittem

Al sinds de jaren ’50 is Kasteel Wittem in gebruik als restaurant en hotel. Het was echter aan een modernisatie-slag toe… Die slag is geslagen! In januari is vol energie en ambitie gestart met een grondige renovatie. Alles ging op de schop, van elektra, verwarming en riolering tot de toevoeging van airco en de overstap naar inductie.

Het restaurant is opgeknapt en omgedoopt tot ‘Restaurant Julemont. Vernoemd naar de ridder die het kasteel rond 1200 bewoonde, herleven hier de historische verhalen. Grote houten tafels en een prachtige historische locatie met veel klassieke details.

Maar er waait ook de frisse wind van een jong, bruisend team. Zowel keuken als interieur zijn klassiek, maar met een moderne twist. De klassieke Franse keuken wordt gecombineerd met moderne technieken en presentaties.

Klassiek & Modern

Ook in het bestek, glaswerk en porselein stond de mix van modern en klassiek centraal. Het verfijnde porselein Jade, van Rosenthal, uitgevoerd in fine bone china, vormt het perfecte ‘witte canvas’ voor de gerechten. Moderne presentaties worden geserveerd onder een klassieke cloche. Verder maken een alpaca verzilverd bestek en diverse serveerbenodigdheden van Sambonet en Schott Zwiesel glaswerk uit de Diva collectie de gedekte tafel helemaal af.

Een prachtige transformatie waar Mettre a table met veel plezier een bijdrage aan heeft geleverd!

Bent u ook op zoek naar geschikt glaswerk, bestek of porselein voor uw restaurant of hotel? Wij adviseren u graag en leveren zowel maatwerk als een breed assortiment hoogwaardige merken. Neem contact op via info@mettre-a-table.com.

De dienstverlening van Mettre a Table was super. Het is toch altijd zoeken naar welk bord precies voor welk gerecht en het heeft flink wat discussies binnen het team gekost voor we eruit waren. Marc was heel geduldig, behulpzaam en stond altijd klaar voor advies. Hij hoort al bijna bij ons team 😉

Victoria Wilden

Directeur, Chateau Wittem

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe producten en ontwikkelingen? Volg ons op Facebook, Instagram of LinkedIn, óf schrijf u middels het formulier onderaan de pagina in voor onze periodieke nieuwsbrief.

Mettre a Table is leverancier van de volgende merken:

Pin It on Pinterest