Koninklijk bezoek bij La Poubelle Tilburg

Al jaren werken wij voor onze maatwerkproducten samen met La Poubelle, een bijzondere sociale werkplaats in Tilburg. Mettre a Table was vorige week uitgenodigd bij een werkbezoek van staatssecretaris Stientje van Veldhoven om te vertellen over de samenwerking.  Een grote eer en een uitnodiging waar we graag op in gingen. Het werd nóg bijzonderder toen ook Zijne Majesteit de Koning bij de werkplaats arriveerde…

La Poubelle Tilburg

Het werkbezoek vanuit het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat stond in het teken van circulaire economie. La Poubelle is een kringloopwinkel en werkplaats. Het is een onderdeel van de Diamant-groep, de sociale werkvoorziening van regio Tilburg.  De Diamant-groep is een leerwerkbedrijf dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans geeft om mee te doen in de maatschappij. Zij krijgen passend werk en individuele begeleiding. Vanuit Mettre a Table werken we al jaren met ontzettend veel plezier samen met La Poubelle. Het is prachtig om te zien dat we samen, op een duurzame manier mooie producten voor onze horecabranche kunnen ontwikkelen. Dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ondertussen, al doende, een ambacht leren. En dat ze zich hier op een fantastische manier kunnen ontwikkelen en ontplooien. Zo wint iedereen.

Hoog bezoek

Op uitnodiging van Theo van der Bruggen (Manager Maatschappelijke Ondernemingen bij de Diamant-groep), waren we aanwezig tijdens het werkbezoek op woensdag 2 september.  We hadden een aantal van de samen ontwikkelde producten meegenomen (de trolley, ontbijtbox en Buff@ reeks). We mochten iets vertellen en laten zien van de samenwerking met Mettre a Table. Met veel interesse werden we door de staatssecretaris en ZM de Koning uitgehoord. Over onze producten en over de waarde van dit maatschappelijk en circulair werken voor ons als onderneming en voor onze klanten. Het was een bijzondere middag. Fantastisch om te zien dat er op deze manier aandacht besteed wordt aan de mooie missie en mensen van La Poubelle.

Bekijk hier ook het videoverslag van Blauw Bloed TV op Facebook. 

Wilt u meer weten over de maatwerkproducten die we in samenwerking met La Poubelle hebben ontwikkeld? Of wat we verder doen op het vlak van mvo? Neem contact op via info@mettre-a-table.com of +31 6 552 33 472

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe producten en ontwikkelingen? Volg ons op Facebook, Instagram of LinkedIn, óf schrijf u middels het formulier onderaan de pagina in voor onze periodieke nieuwsbrief.

Mettre a Table is leverancier van de volgende merken:

Pin It on Pinterest